Jeep Trekking Dag 1

Nu är vi tillbaka efter 3 dagar i bergen. Vilken upplevelse det varit. När man kollar på bergen nere från staden så är det bara massa skog och man tror inte att det finns så mycket mer än träd och berg, men så fel det är. Det är otroligt stort, och det finns massa småbyar där dem lever och försörjer sig på odling av té, grönsaker och frukt. Byarna är små och deras förhållanden är dåliga men dem får det att fungera. Det man har märkt här är hur bortskämd man egentligen är och hur lite man behöver för att klara sig, men vi klagar på minsta lilla där hemma. Detta har varit en upplevelse som öppnat ens ögon och vi har haft otroligt roligt på vägen. Kommer berätta kort om vad vi gjort, sen kommer bilderna få berätta resten.

Vi hade bokat en grupptur, men det visade sig bara bli jag och Sofia med vår driver Mr. Ton och vår guide Mr.Bond. Ingen som ville ut på den turen vi valt.

Vårat första stopp var på en fjäril och orkidé-farm. Inte det mest spännande vi gjort, men nu kan man checka av det.




Nästa stopp var en helig grotta. Den var väldigt stor och det var häftigt att gå omkring därinne. Fanns flera ställen där det stod statyer där man kunde be.






Sedan åkte vi upp mot bergen. Uppåt och uppåt. Stannde till vid en utkiksplats för att kolla på téodling och utsikten.




Vi åkte väldigt mycket offroad. Vägar man inte trodde var körbara, där skulle vi åka. Vi flög omkring i bilen. Vi skrattde tills magen gjorde ont samtidigt som vi höll i oss tills händerna gjorde ont och svetten rann när man åkte nära stupkanten. Vi fortsatte iaf uppåt, stannade till vid ännu en utkiksplats.




Vi fortsatte att skumpa vidare i bilen, runt i bergen. Utsikten och miljön var helt fantastisk. Stannade för lite posering på bilen. Lättare sagt än gjort. Tror det blev en buckla på biltaket när jag skulle försöka ta mig ner.




Nästa stop var i byn vi skulle övernatta i. Vi tog oss till deras tempel, där det fanns massa hunsvalpar, och en munk tog in oss till hans bönrum där vi fick sätta oss framför honom. Han gav oss en gåva, ett armband för tur.
Vi gick också till skolan som fanns i byn, där vi hälsade på barnen. Inte en stor skola, men samtidigt bor det inte så många i byn.








Tillbaka vid stugan vi skulle bo i. Där tog vi en dusch. Toaletten och duschen är i ett "plåtshus" och inte speciellt fräscht. Inget toapapper och ingen toalett, utan mer som ett hål i marken. Direkt efter var det dags att laga mat. Vi fick hjälpa till och sedan kolla och lära oss. Ingen spis, utan man eldar för att kunna steka och koka upp maten.








På kvällen satt vi ute och spelade kort på verandan. Fick ett skrattanfall på 40 min allihopa och vi hade så ont i magen efteråt. Jag har nu nytt smeknamn " Puppy" och Sofia har " King Kobra". Historien till detta kan tas en annan gång. Det är kallt här uppe i bergen och vi undrade hur vi skulle klara natten. Det löste sig med att vi sov i köket med Ton och Bond, där det fanns en brasa.



Kommentarer
Postat av: kerstin lundqvist

Jag lovar att ni kommer att uppskatta bekvämligheterna när ni är hemma igen.

Men så mycket härligt ni får uppleva,ni tar verkligen för er.Det är så roligt att följa er med alla bilder.Fortsätt och roa er.Puss o Kram till er båda från oss 3.

2012-03-08 @ 14:37:37
Postat av: Victoria

Gud vilken härlig bildserie. Det där måste ha varit en upplevelse. Fantastiskt. <3

2012-03-08 @ 17:03:55
URL: http://viccantoria.blogspot.com
Postat av: Pappa Lennart

Finns bara ett ord. Helt fantastiskt! Oj, det blev två ord. PoK

2012-03-08 @ 18:21:25
Postat av: Mamma Lena

Har skrollat upp och ner och tittat och läst flera gånger nu.....verkligen helt fantastiskt ! Ni har varit otroligt duktiga på att varva partyliv med kultur och natur. Igen...Tack för att ni också varit så duktiga och tagit er tid att dela med Er så flitigt till oss här hemma med bilder och berättande. Pussar och Kramar <3

2012-03-08 @ 23:23:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0