Från våra dagar

Tiden går fort. Imorgon är det redan nyår. Kommer kännas underligt att inte spendera den med sina vänner där hemma. Med en fin middag först och sen massa fyrverkerier. Men vi får göra det härifrån, i shorts och klänning.
Tänkte ladda upp lite bilder från de senaste dagarna, men de går så längsamt. Men här kommer några iaf.






att hålla handen

Igår hängde vi på Stones beach bar. Ett relax ställe med biljardbord och mysiga sittplatser. Kollade när några britter spelade mot thaikillar. Både är sjukt duktiga på biljard men Thai, lite bättre. Dem har en taktik att dem förlorar första spelet, så britterna vill satsa mer pengar och spela igen. Då sätter Thai killarna in deras stöt och vinner mycket pengar. Detta gjorde en väldigt full britt riktigt sur, och senare på kvällen blev de bråk. Han blev väldigt respektlös mot thaikillarna och det ska man inte vara. Detta är deras land och vi är bara på besök. När Sofia och jag skulle vandra hem, blev vi stoppade av en kille som jobbar på baren bredvid. Han sa att det inte var rätt tillfälle att gå förbi där,. pga bråket. Så vi fick vänta lite innan vi promenerade hem med flera andra som behövt stanna. Allting gick ok!!

Imorse när jag vaknade märkte jag att både Sofia och jag låg helt raklånga i sängen och vi höll varandra i handen. Haha, vi saknar nog lite närhet! Jag skrattade för mig själv när jag såg hur vi låg. Sofia skrattade ännu mer när jag berättade för henne senare hur jag hade vaknat.

Det blir nog så att vi stannar här över nyår och sen åker direkt vidare. Det är sjukt hur mycket folk som ska till full moon party och vi har inget boende. Sen kommer det vara väldigt grisigt och väldigt lätt att tappa bort varandra. Vi ska kolla upp om vi kan ta ett annat full moon ist.


Vi ska vidare, vi lovar!

Ja som ni märker så är vi kvar på phi phi och ni kanske tycker det är tråkigt att vi varit på samma ställte så länge men ni skulle bara veta hur kul vi har det. Vi trivs verkligen här! Men vi ska åka vidare, vi lovar hehe. Vi håller på att planera det. Men innan vi åker så ska vi prova på cliff diving! Sofia gillar ju det där med höjder, Fia däremot är lite fegare men vi ska klara det!

Vi har fått oss några ordentliga skrattattacker här dom senaste dagarna. Första var när vi låg på stranden och det gick förbi ett par. Helt plötsligt så lägger damen en riktig brakfis. Lät som om sket i brallan. Vi kollade på varandra som om "hände verkligen det där?" och sen brast vi ut i asgrav hahahaha. Folk runt omkring kollade på oss för att vi inte kunde sluta skratta.

Den andra gånger var när vi hade handlat nattmat och Fia gick och höll i tallriken. Vi var påväg för att sätta oss i baren och när vi rundar ett hörn hoppar våran kompis Sam fram och skrämmer Fia. Kycklingen flyger upp i luften men hennes reflexer var bra så hon lyckades fånga allt på tallriken igen. Sofia som gick bakom såg bara all kyckling flyga upp i luften och blev ledsen för att hon trodde att kycklingen var förlorad. Men icke. Sen kunde vi inte sluta skratta! Vi skrattar fortfarande åt det.

Nu ska vi gå och äta pannkakor med glass och sen blir det nog en lugn kväll. Vi måste verkligen palla oss upp imorgon.



Jul på Phi Phi

OK, vi vet. Vi har varit dåliga med uppdateringen. Men vi ska bli bättre igen. För att sammanfatta dagarna så blev Fia inte bättre i magen. På den 3 dagen, blev smärtan för stor och den kom för ofta så Sofia tog med henne till farbror doktorn. Visade sig att hon fått en bakterieinfektion i magen. Fick med sig 3 påsar med olika tabletter som ska tas för att komma på fötter igen. Känner sig som ett knarkapotek. Redan samma dag började magen ge med sig.

Det har varit julafton. Skype med familjen och sedan var det julfirande på beachen. Väldigt annorlunda jul, och vi saknade familjen där hemma, men vi kan inte klaga. Vi kom snabbt in i vårat "nya" julfirande och dansade under fyrverkerier stort sett hela kvällen/natten.

Sen har det varit sol, bad, beachfotboll, eld show, hopprep och annat som inträffat under dessa dagar. Planen för oss är att åka vidare till Koh Phangan för nyår. Vi får se hur det blir med detta. Det verkar vara slutsålt ÖVERALLT, och dem få rum som finns kvar är svindyra och man måste stanna minst 7 dagar. Så antingen chansar vi och hoppas vi hittar boende, eller så får vi ta full moon party annat datum. Vill ju inte behöva övernatta på stranden.






Phi Phi igen!

Imorse stod klockan på 05.30 och ingen av oss hade sovit speciellt bra inatt heller så det tog emot att gå upp när klockan ringde. Vi har haft mysiga dagar på Koh Samui men 4 lugna dagar räckte och vi kände att vi vill fira jul med lite folk runt omkring oss. Annars kommer saknaden av er där hemma bli för stor. Så vi tog oss tillbaka till Phi Phi idag. Här stannar vi nog ca 5 dagar innan vi åker till Koh Phangan som planerat och firar nyår där.

Vi kom fram vid halv 4 och efter det har vi bara gått runt och letat hotell, shoppat lite och ätit middag. Nu ska vi börja göra oss iordning inför kvällen. Än vet vi inte riktigt vad som väntar. Fia har lite ont i magen och ögonen rinner. Hoppas att det går över!




Koh Samui - Namuang waterfall


Utflykt på Koh Samui

Vi har haft en otrolig dag. Vi hyrde en moppe på morgonen, tog fram kartan och körde. Första stoppet blev högt uppe på ett berg, där vi stannde och gick för att kolla på ett vattenfall. Märkte dock direkt att vi tagit fel skor på oss. Vi har ju med conversen för dessa tillfällen, ändå tar vi flipflop. Men vi lyckades ta oss upp högt och det var fint, men vi var inte riktigt imponerade.

Vidare till ett munktempel. Där det var en mummifierad munk. Lite creepy, men ganska coolt. (Pappa Ek, nu är du väl stolt?) Roligt att ha sett det, men vi drog vidare. Hittade som en nationalpark. Vi klappade en tigerunge som var så himla gullig och mjuk. En thailändare var jättesnäll och tog massa bilder åt oss. Sen skulle vi vandra till det största vattenfallet( 80 meter) dem hade, som sagt helt fel skor.

När vi kom fram, hade vi världens största tur. Vi stötte på "djungelmannen", som kunde vattenfallet utan och innan. Han tog sig an oss och visade oss allt. Tog oss till en plats där det inte fanns en människa i sikte. Vi fick simma in i en grotta, hoppa från berget och allt möjligt. Han var så gullig som hjälpte oss runt. Hade aldrig hittat dessa platser själva. Så svårt att föklara för er hur fint det var och hur kul vi hade. Bilderna gör inte platsen rättvis.

Efter den långa vägen ner tillbaka, åt vi lunch sen blev det moppen tillbaka till hotellet. Vi har inte sovit så bra i natt någon av oss, så vi lade oss på stranden och läste till solen gick ner. Nu har vi ätit middag. Provat på thaimat, men jäklar vad starkt det är för oss. I början känns det lugnt, men sen bränner det till.


















Koh Samui- New Hut

Idag har vi äntligen fått sola så länge vi vill. Vi böt bostad. Inte så långt men mycket mysigare. Bungalows mitt på stranden. Inte så mycket inuti men vad gör det, när man öppnar dörren och har vattnet 3 meter ifrån sig. Vi tackar Sofie och Mimmi för att dem hittat detta.
Vi har bara legat på stranden idag. Nu sitter vi och tar en öl/baccardi och vitlöksbröd på vår beach restaurang och bara har det jävlit soft. Idag mår vi bra. Senare mot kvällen, drar vi in till stan och äter middag och kollar runt. Imorgon är planen att dra oss ut på nya utflykter som vattenfall, mummifierad munk, och tigrar. Vi kör på moppen då igen, så ni får önska oss lycka till.

Angående Sofia på moppen:
Hor har ju bara ramlat 1 gång på moppen. Men ni kan vara lugna Fia kör och Sofia är kartläsare ( hon är dock känd för dåligt lokalsinne). Men vi grejar det. Sofia ska vara uppmärksam.






Koh Samui

Vi har verkligen otur med vädret här! Fjärde dagen i rad som det är molnigt och här på Koh Samui blåser det väldigt mycket. Vet inte om det alltid är så här eller om vi bara har dålig tajming. Har bara fått ca 2 timmars sol på oss idag. Så vi passade på att lämna in våra kläder på tvätt, ni skulle inte velat lukta i våra väskor hehe. Vi har även hyrt moppe idag och åkt runt och kollat här på Koh Samui. Lite läskigt att köra då dom har vänstertrafik och kör som galningar! Men vi lyckades ta oss fram och tillbaka (föräldrar: vi hade hjälm!).

Annars har vi bara ätit middag och sen försökt hitta boende på Koh Phangan inför full moon party. Det är typ omöjligt, allt är redan fullbokat!




Svar på några av era frågor.

  • Reinke: Vare happy ending på massagen? :)
  • Svar: Inga Happy endings här inte. Sofia var lite besviken efter sin massage, då hon haade lika ont som när hon gick in och Fia hade bara ondare
  • Mamma Lena: Ni börjar bli lite bruna nu men om det ska synas ordentligt så ska ni nog undvika att sitta så där nära de infödda.... ;)
  • Svar: HAHAHAHAAH. Det positiva med att sitta nära dem är att vitt anses vackert här. Och vi syns ju bredvid dem ;)
  • Matilda: Låter som vanligt underbart det där. Bär han Sofia genom limbon förresten? Känns som fusk...
  • Svar: Hon vann faktiskt dem på egen hand. Denna gång var en annan, då dem ville showa lite och bära under tjejer. Fungerade lite. Imponerande att dem kan klara det. De små kropparna lyckades även bära under en dubbelt så stor kille.
  • Matilda: är det en hajfena bakom dig mån tro, sofia?
  • Svar: Det hoppas vi verkligen inte ;)
  • Mamma Eva: Jag skrattar faktiskt lite gott när jag läser om alla djur/kryp ni träffar på. Tänk att det var Du Sofia Eva Johanna Olliver Ek som var den som vågade tittade ut och upptäckte katten. Är det du som står för den modiga?! Som vi sa i bilen Fia - ni kommer att komplettera varandra bra!
    Ni verkar haft en härlig dag på öarna! Sköt om er.
  • Svar: Modig och modig?? Kanske den mindre fega bara ;) Men du har rätt, vi två kompletterar varandra bra.
  • Pappa Lennart: Sofia; vad blek du är på kortet. Ni använder väl i solskyddskräm?
  • Svar: Just därför som jag är så blek!!!! Men det är konstigt faktiskt, solen har inte tagit på oss. Vi har dock inte varit ute i solen så mycket som vi velat heller. Vi har har itne haft så många soldagar ännu, och någon dag kan ha försvunnit pga av vi vänt på dygnet.
  • Sara: Vad härligt det ser ut :) Hur går det med thai-maten då Fia? ;)
  • Svar: Jadu, jag har provat, men alldeles för sällan. Måste bli bättre på att våga Thai mat.
  • Felix: Behöver jag buda ner Bullen så fixar jag det.
  • Svar: Jag räknar starkt med att du tar hand om honom.

Vi saknar det redan.

Jaaa ni...!!! Det blev så att vi stannde ännu längre på Phi Phi. Vi har gått och förälskat oss i den ön. Dock har den satt sina spår i våra små kroppar. 4 dagar hårt festande. Vi har inte sovit på två dygn, förutom en liten power.nap på stranden. Men jäklar vad vi har haft kul och träffat så mycket underbara människor. Varje dag vi gick genom stan, hade vi bara fler att hälsa på. Vi kände oss hemma. Folk vet nu vad man heter och man gick runt och bara "high five". Vi blev stammisar på en strandbar, där vi kollade på fire work, sen dansade gärnet hela natten. Blev mycket bra kompis med alla Thailändare som jobbade där. Svårt att förklara hur bra vi haft det och hur mycket vi saknar det just nu. 

Men idag kunde vi inte skjuta upp avresan längre. Så vi har bosatt oss på Koh Samui. Ön är bra mycket större än vi varit på innan. Då har vi kunnat gå från ena sidan till andra och det är nog därför man kommit så nära folk. Här kommer vi behöva hyra moppe för att ta oss någonstans. Just idag har vi bara känt att vi vill åka tillbaka till Phi Phi, men vi har sagt att vi måste ge denna ö en chans också. Vi har bara rest idag och det har varit fult väder. Så det blir nog bättre imorgon.

Vi har tyvärr inga bilder från våra utekvällar. Vi måste se till att skaffa en sladd till lilla kameran. Så dessa bilder är bara för Fia och Sofia i våra minnen. 

 

750 bath åt skogen

Två dagar av fest och nu är vi ganska döda. Vi skulle egentligen åka vidare idag. Vi hade köpt buss och båt biljetter. Men igår kväll blev senare än vi tänk så vi vaknade 15  min innan båten skulle gå. Duktiga idioter!! Så idag måste vi betala för nya biljetter. Men vi lär oss av våra misstag.

Vi har har iallafall haft grymt roligt, Och det är väl det viktigaste. Igår träffade vi på det svenska paret vi pratade med på Bangkoks flygplats. Sen hängde vi med dem resten av dagen, åt middag och festade. Vi gick och kollade på eld show (vi trodde inte det fanns, men tydligen finns det snygga thailändare), dansade limbo där Sofia vann en flaska rom och sen dansade hela natten på stranden.

Vi har också provat på massage. Sofia tog en för nacke, rygg, axlar och huvud. Fia provade på Thai massage, och det kändes. Jäklar vad hon knådade.

Idag blir det som sagt väldigt lugnt för oss. Kommer kanske kolla på eld shown igen, men dansandet och festandet lägger vi på hyllan några dagar nu. Imorgon måste vi hinna med båten, hahahah.






Phi Phi Don

Vi missade att blogga igår, men vi kommer inte kunna blogga varje kväll, hoppas ni förstår ;)

Igår låg vi på stranden hela dagen. Sol hela dagen. Runt 4, kände vi av solen och gick upp och satte oss på uteplatsen med en Baccardi, musik och bok. På kvällen, gick vi ner till stranden igen, åt middag och kollade på en eld show. Där träffade vi sen på 3 svenska killar. 1 från Norrort. Vi anslöt oss och hängde under kvällen, uppe på ett tak med massa kuddar på golvet. Mysigt. Där satt även två killar från N.Y. Blev lite avundsjuka på dem. Deras jobb gör dem medan dem reser runt i världen.

Idag åkte vi vidare till Phi Phi. Vi hade lite beslutsångest igår vart vi skulle ta vägen, men beslöt oss att åka hit för lite mer liv och fest. Solen har stekt idag, vi har bränt oss men inte klagar vi. Mot eftermiddagen satte vi oss på stranden, tog en öl/Baccardi och tittade ut över havet och pratade. Påväg tillbaka mot rummet, såg vi att festandet började sätta igång. Så nu ska vi äta, sen ta oss ut på en partykväll.

Vi kommer blogga mer imorgon bitti och ladda upp bilder. Vi har inget Wifi på rummet, då vi bor så billigt vi bara kan här, hahahahaha! Men vi ville bara berätta att vi lever.



från vår båttur runt Phi Phi Islands,


Railay Beach

Imorse gick vi upp tidigt och tog en långsvansbåt klockan 8 över till en annan liten ö. Den kändes dock alldeles för förortig med knappt något folk. Stugorna bestod endast av en madrass på golvet och hade det börja regna hade det regnat in. Så vi bestämde oss för att gå vidare till Railay Beach som ligger alldeles intill. Vi var dock tvungna att bergsklättra dit med alla packning men det var faktiskt ganska kul. Väldigt svettigt bara.

Vi har fått uppfattningen att Railay Beach är lite dyrare än alla andra ställen så nu har vi fått lyxa till det lite för att ha någonstans att bo. Men nu får det vara så, i övermorgon åker vi vidare. Krabi har faktiskt inte varit något för oss, vi har inte riktigt hittat "här-vill-vi-stanna-känslan".




Phi Phi Islands

Igår när det var dags för att sova, så tyckte sig Sofia se en "lång sak", som kom fram när hon gick på toa. Den var tydligen snabb och äcklig, men vi såg inte till den igen. Detta räckte dock för att vi skulle vara rädda resten av kvällen. Fia sov med huvudet under täcket hela natten.

Imorse, dags för utflykt. En bil kom och hämtade oss 8.30, och vi tog oss till alla Speed boats. Roligaste båtturen på länge. Vågit ute på havet vilket gjorde att vi flög upp från sätena varje våg. Ibland kunde det göra riktigt ont. Vi besökte 8 öar och jäklar så fint det var. Toppen väder har vi haft hela dagen också. Snorklingen på Monkey Bay, var en riktigt cool upplevelse. Vi hoppade i, och så fort vi stack ned huvudet under vattnet var det hundratals fiskar som simmade runt oss. Vi hade lyckats få tag på en undervatten-engångs-kamera som vi försökte ta bra kort med när man hade en stor flytväst på sig. Fiskarna kom riktigt nära, simmade förbi kollade in i våra cyklop och simma vidare. En krocka med Fias cyklop. 

När vi kom hem så har vi sen bara strosat omkring, tittat i affärer och provat fisk-spa. Vilken underlig känsla. Första reaktionen var att man bara ville sparka, och att det var snuskigt. Thailändare tog kort och filma för vi lät tydligen ganska mycket. 

Btw, idag fick Fia en snyting av en apa...

Bamboo Island:
 





Pileh Bay: Kollade in lagunen




Viking Cave



Maya Beach







Lunchsstopp på Phi Phi Don, tyvärr inga bilder därifrån.

Monkey Bay: Snorkling





Luhsamah Bay: mer snorkling, dock inga bilder.

Fiskspa


Ao Nang

Svar till er alla: Vi använder solkrämen flitigt!!!

Vi somnade sent igår kväll pga ett väldigt konstigt skrapande utanför fönstret. Båda frös till is och bara satt och stirrade på varandra! Först lät det som att någon försökte öppna vårat fönster, sen trodde vi att ett stort kryp höll på att ta sig igenom väggen. Sofia vågade till slut titta ut och ser en katt som skrapar på grannens dörr. Inte så bra ljudisolering hehe.

Detta resulterade i att vi försov oss imorse och kom iväg senare än planerat. Men nu har vi bytt plats till Ao Nang, ett betydligt mer fartfyllt ställe. Hann dock bara sola i ca en och en halvtimme innan spöregnet kom. Det har fortsätta mer eller mindre hela kvällen så håller vi tummarna för en regnfri dag imorgon. Vi har nämligen bokat en båtutflykt runt Phi Phi Islands alla öar. 8 öar med snorkling, laguner, apor, lunch, fri inträde till nationalpark, frukt och vatten och mycket annat ingår i paketet. Vi lyckades pruta ner priset från 1800 bath till 1000 bath, vilket motsvarar 250 kr. Duktigt va?

Idag åt vi även middag på en finare restaurang. Fia fick äntligen sin efterlängtade majskolv och Sofia blev mätt för första gången här! Potionerna är inte stora...

Haha för några minuter sen flög vi upp från våra stolar och skrek tjejigt! En stor padda satt och tittade på oss! En thailändska kom fram och räddade oss från den. Hur ska detta gå?















Uppdaterar mer imorgon.
Kram SoS


Stopp i toan.

Somnade tidigt igår, Fia hade lite svårt att somna dock pga av många tankar om kryp medan Sofia, slockande på 2 sekunder. På morgonen inser vi att vi har redan fått stop i toaletten. Lite pinsamt att säga till om trasig toa så fort, men vi gör det innan vi promenerar iväg mot stranden. Köper med oss frukost och vatten, slår oss ned på den fullproppade stranden (or not) och lägger oss för att sola. Fia hinner ligga ner ca 10 min innan hon får panik av värmen och måste bada, så fortsätter det i 2 tim innan vi inser att vi börjar bli tomater. "Redan???" skriker Sofia. Så vi bestämmer oss för att gå till skuggan och äter en vattenmelon.

vi promenerar sen tillbaka till hotellet, inser att toan inte är lagad. Men vi väntar, sätter oss ute och läser till Fia känner paniken. Vi får gå och be om hjälp igen. Sen har resten av dagen varit otroligt lugn. Sovit middag, läst och lyssnat på musik.

Mot middag tänkte vi promenera bortåt, men det började såklart spöregna, åska och blixtra. Så vi tog oss till Sabai ba bar, som hade gratis Wifi, vilket lockade. Vi provade på thai-mat,=Startk!!! Tur att vi inte bad om Spicy. Vi måste nog träna på detta mer.





Koh Kwang

Antligen framme! Sa fort vi klev av planet borjade svetten rinna men vi klagar inte. Utan att ha bokat hotell drog vi till Koh Kwang och har ska vi spendera 2 natter. Rummet ar helt okej, med tv och varmvatten for 50 kr natten per person. Vi tog pa oss shorts och linne och gick direkt for att ata efter en kort promenad langst stranden.

Det ar valdigt lugnt har men det passar oss perfekt efter den langa resan. Det ar dock daligt med wifi sa just nu sitter vi pa ett internetcafe (7,5 kr for en timme, helt okej hehe) Nu blir det sol och bad i 2 dagar nu och sen far vi se vad som hander.



10 minuter efter vi fatt rummet...



Utsikten fran middagsbordet



Sofia vantar pa middag



Strandpromenad



Sofia pa stranden



Fia pa stranden



\ Puss SoS


framme i bangkok

Nu sitter vi på flygplatsen i Bangkok och väntar på flyget som ska ta oss till Krabi. Vi har bestämt oss för att det är där resan får börja. Vi börjar bli liiiiiite trötta på att bara sitta och vänta.... Solen skiner utanför fönstret här på donken, där vi lyckades fixa gratis wifi vid köp av en apelsinjuice :)

För en stund sedan träffade vi på ett trevligt svenskt par som vi satt och prata med och dom gav oss en massa bra tips! Tex om en bra sida med massa hotell, shopping i bangkok m.m.

Vi lovar att ta massa bilder när vi kommer ut i friska luften!

Vi är halvvägs!

Nu kommer äntligen första uppdateringen från 20 grader varma Doha, Qatar. Skickliga som vi är fick vi raden med 4 säten, och alla säten för oss själva. Så vi kunde fälla ner stolarna, breda ut oss och sätta på en film på vår egna tv. Två filtar, två kuddar och två måltider har gjort att resan gått fort, hittills. Nu väntar vi på nästa boarding som ska ta oss till Bangkok. Efter det är ett mysterium än så länge.

Som mamma Lena sa när hon vinka av oss på Arlanda " Ni ser ut som två vilsna skolflickor som ger er iväg" Kan bero på att vi båda har vita converse, svarta jeans, gråa hoodies, blont hår och färgglada ryggsäckar. INTE FÖRBESTÄMT!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0